תחזוקה נכונה של מכונת הקפה

 

אנשים משקיעים את מיטב כספם במכונות הקפה ולא בהכרח יודעים איך לתחזק את המכונה בצורה נכונה.

ניקוי אבנית

בכל מכשיר אשר מעורב בו שימוש במים וכך גם במכונת הקפה מכל סוג שהוא, מצטברת אבנית. מלכתחילה מומלץ להשתמש במסנן מים על מנת להפחית את

כמות האבנית שתכנס לתוך "צנרת" מכונת הקפה. כמו כן יש צורך בביצוע ניקיון אבנית. במכונות אוטומטיות עם מטחנה מובנית המכונה יודעת לספור את כמות

המים העוברים בה ומתריעה על הזמן בו צריך לבצע את ניקיון האבנית (CALC CLEAN). במכונות חצי אוטומטיות בדר"כ אין מנגנון אוטומטי שמתריע על הצורך

בניקיון אבנית. במקרה כזה יש לנקות את המכונה לפי צריכה ועפ"י המלצות היצרן. ישנן מכונות בעלות דוד פליז/ נחושת שלא ניתן לבצע בהן ניקיון אבנית באופן עצמאי

ובכדי לנקות אותן יש להביאן למעבדה מוסמכת לביצוע התהליך. בדר"כ המכונות המקצועיות עם הראש חלטה E61 לא ניתנות לניקוי אבנית באופן עצמאי.

לחצו כאן לצפות בסרטון לדוגמא לניקוי אבנית ממכונת קפה טחון

ניקוי שומנים

קפה הינו שומני ולכן בנוסף לניקיון האבנית צריך לבצע בכל סוגי המכונות גם ניקיון שומנים. ניקיון שומנים מתבצע במכונות אוטומטיות ע"י הכנסת טבליה/ אבקה לאזור

הקפה טחון מראש וחליטת אותה טבליה/ אבקה ע"י לחיצה על כפתור הכנת קפה במצב "כפית" / SPOON

(נראה כמו ציור של כפית, בדר"כ ממוקם איפה שמכוונים את החוזק במכונה).

במכונות חצי אוטומטיות, יש לאטום את המסננת של הידית חליטה עם פקק מיוחד / להשתמש במסננת אטומה לחלוטין (ראש עיוור) ולחלוט את הטבליה/ אבקה

עד להתמוססות מלאה של הטבליה/ אבקה. אפשר לעשות כן גם בשלבים כל שלב לערך 10 שניות עד להתמוססות מלאה.

לחצו כאן לסרטון דוגמא לניקוי שומנים ממכונת קפה ידנית.

ניקוי מערכת החלב

בכדי לנקות את מערכת החלב יש להשתמש בשמפו קפוצ'ינטור ולפעול לפי הוראות היצרן. 

 

הערות חשובות: חובה להשתמש בחומרי תחזוקה וניקיון המיועדים למכונות קפה בלבד. 

חובה לפעול לפי הוראות היצרן. 

כל הנ"ל נכתב בגדר המלצה בלבד. 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי